Wat heeft Renusol in 2022 gedaan?:
Renusol vierde dit jaar zijn 25-jarig bestaan, waarover u ons om verschillende redenen uitvoerig zult hebben horen spreken.

Wat heeft Renusol in 2022 gedaan?

Renusol vierde dit jaar zijn 25-jarig bestaan, waarover u ons om verschillende redenen uitvoerig zult hebben horen spreken. Hoewel het op zich al een prestatie is om een kwart eeuw in de zonne-energiesector actief te zijn, is het de manier waarop wij in die tijd zijn gegroeid en ons hebben ontwikkeld die ons zo trots maakt op het bereiken van deze gedenkwaardige mijlpaal.

Onze verjaardag was voor ons natuurlijk aanleiding om een groot deel van 2022 terug te kijken op onze grootste successen. Maar we werden ook geïnspireerd om in de komende jaren nog grotere dingen te doen. Dit hielp ons om in de afgelopen 12 maanden een reeks nieuwe en verbeterde diensten te leveren.

Nu we 2023 naderen, willen we van de gelegenheid gebruikmaken om terug te blikken op alles wat we dit jaar hebben gedaan, van introducties van nieuwe producten tot evenementen waaraan we hebben deelgenomen.

Grotere en betere bevestigingsoplossingen

Een van onze grootste verwezenlijkingen van 2022 was de introductie van de Renusol RH1-dakhaak.

Met een buitengewoon hoog draagvermogen dat ons vorige sterkste model met 25% overtreft en een universeel ontwerp dat geschikt is voor bijna alle soorten hellende daken in Europa, maakt deze klem een snellere, eenvoudigere en kosteneffectievere installatie mogelijk met minder onderdelen.

Wij hebben ook veel aandacht besteed aan het veranderende zonne-energielandschap en nieuwe productvarianten ontwikkeld om tegemoet te komen aan de nieuwe vraag van klanten.

Naarmate het gebruik van zonnepanelen in commerciële sectoren toeneemt, is er behoefte aan grotere, krachtigere zonnepanelen met een hogere energieopbrengst. Daarom hebben wij de FS XLuitgebracht. Als grotere versie van de FS, ons montagesysteem voor platte daken, is de FS XL geschikt voor grotere modules met de aangepaste dakrandsteun, basisrails en beugels.

Door onszelf opnieuw te overtreffen, hebben wij aangetoond dat wij ons onophoudelijk inzetten voor innovatie waar mogelijk, iets wat wij hebben doorgevoerd in onze productcertificeringen.

Wij hebben nog meer ETN-certificaten verkregen voor ons hele assortiment, waarbij de RH1-dakhaak zich bij de MS+- en VS+-systemen voegde en in 2022 ETN-gecertificeerd werd.

Dit gewaardeerde keurmerk is verplicht in Frankrijk en wordt in heel Europa erkend. Deze certificering wordt alleen toegekend aan producten waarvan is aangetoond dat ze bestand zijn tegen omstandigheden als harde wind, sneeuw en regen, en helpt installateurs en hun klanten vertrouwen te hebben in de degelijkheid van onze producten.

Maar daar blijft het niet bij.

Wij hebben onlangs samengewerkt met SMA Solar Technology door de Sunny Design-tool te integreren in onze PV-Configurator 3.0.: waarmee klanten in een paar klikken een compleet PV-systeem kunnen ontwerpen en niet alleen de montageoplossingen, en waarmee het bestelproces volledig wordt verbeterd.

Over samenwerkingen gesproken, met de versoepeling van de corona-richtlijnen van dit jaar hebben we ook weer een aantal belangrijke zonne-energie-evenementen meegemaakt…

Tot ziens op zonne-energie-evenementen

Het Renusol-team had het geluk om in 2022 een reeks belangrijke wereldwijde zonne-energie-evenementen bij te wonen.

Veel van deze evenementen waren spraakmakende beurzen, zoals Intersolar en Solar & Storage Live, waar wij met trots onze nieuwste productintroducties presenteerden. Wij sponsorden ook de Pre-Solar-Show Training Workshop van SegenSolar op The Solar Show, waarbij we een producttrainingssessie leidden en installateurs hielpen om het Renusol-assortiment onder de knie te krijgen.

Wij hebben echter elke gelegenheid aangegrepen om een actieve rol te spelen in het huidige zonne-energielandschap (zowel letterlijk als figuurlijk) en hebben dit jaar ook deelgenomen aan de Renewable Energies World Race.

Terwijl we onze merkkleding aantrokken en het 5,5 km lange parcours aflegden naast andere prominente zonne-energieproducenten en duurzame-energiebedrijven, vormden we een klein maar belangrijk onderdeel van het grotere geheel, en we hadden er veel plezier in.

Het meest bevredigende deel van het bijwonen van deze evenementen was de ruimte die werd geboden om ons bereik te vergroten en opnieuw contact te leggen met degenen die wij tijdens de pandemie niet persoonlijk konden ontmoeten, doordat wij oude en nieuwe partners en installateurs uit de hele wereld ontmoetten.

Wij kijken ernaar uit om in 2023 aan nog meer evenementen deel te nemen en natuurlijk onze kernprincipes 'Simpel. Solide. Service.' te blijven naleven. Kijk uit naar meer van de probleemloze, superbetrouwbare montageoplossingen die u kent en waar u van houdt, en er staan misschien ook nieuwe dingen te wachten.

Om onze montageoplossingen te ontdekken en onze projectontwerptool te testen, kunt u de PV-Configurator 3.0, nu gekoppeld aan de Sunny Design tool van SMA, vandaag nog uitproberen.

About Renusol Europe GmbH

Renusol Europe GmbH specialises in the manufacturing and sale of PV mounting systems for roof-integrated, rooftop and flat-roof installations. Since 2017, the Pari Group acquired the company and has continued the business of Renusol GmbH, which has been active on the solar market since 1997. Renusol Europe conducts its business in all the core markets of Europe as well as those in the Middle East and Africa from its headquarters in Cologne, Germany. True to the corporate philosophy simple, solid, service, Renusol is committed to simple, secure solutions and comprehensive services.

(Klik om te vergroten)

Contactpersoon voor de pers

Marko Balen, Product Management / Marketing

Renusol Europe GmbH
Marko Balen
Piccoloministraße 2
51063 Köln
Tel. +49 221 788707-57
Fax +49 221 788707-99
marko.balen@renusol.com
www.renusol.com

Ga terug