Europese PV-updates: een druk begin van 2023! :
De meeste gesprekken over het huidige energielandschap draaien om één ding: stijgende energieprijzen.

Europese PV-updates: een druk begin van 2023!

De meeste gesprekken over het huidige energielandschap draaien om één ding: stijgende energieprijzen. En hoewel er genoeg voorzichtig optimisme is dat de kosten van gas en elektriciteit in 2023 eindelijk zullen dalen, is er iets beters om naar uit te kijken: de groei van de PV-markt!

In de hoop te ontkomen aan de volatiliteit van niet-hernieuwbare energiebronnen (en de milieuschade te beperken die samen gaat met de afhankelijkheid ervan), is Europa druk bezig geweest met het verbeteren en uitbreiden van de mogelijkheden voor zonne-energie. Als resultaat daarvan zijn er talloze PV-projecten gestart.

En dat is nog niet alles...

De toenemende interesse in zonne-energie heeft de overheid ertoe gebracht een aantal belangrijke beleidsveranderingen door te voeren die het in de nabije toekomst gemakkelijker zouden kunnen maken om PV-infrastructuur aan te leggen.

Welke nieuwe ontwikkelingen, initiatieven en projecten vallen nu op, en hoe passen ze in de bredere Europese energiemarkt?

Recente ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie in kaart gebracht

Duitsland is erop gebrand aan de huidige markteisen te voldoen en heeft de eerste ronde van aanbestedingen voor grootschalige zonneprojecten in 2023 geopend met een hogere maximumprijs van € 0,0737/kWh voor grondgebonden systemen. De verhoging is bedoeld om weerstand te bieden tegen de gestegen kosten voor componenten, installatie en financiering en om te voorkomen dat aanbestedingen niet worden gewonnen.

Verdere veranderingen op het gebied van  Duitse zonne-energieactiviteiten komen voort uit de gewijzigde wet inzake hernieuwbare energiebronnen (EEG), na oproepen tot versoepeling van de beperkingen op de vervanging van zonnemodules. In plaats van modules alleen te vervangen als ze defect, beschadigd of gestolen zijn, is het nu ook mogelijk om zonneparken opnieuw van stroom te voorzien, wat een bijdrage levert aan een grotere zonnecapaciteit in het hele land.

Op grotere schaal zou een hervorming van de PV-installaties op nutsschaal die tijdens de 'solar boom' van de late jaren 2000 zijn geplaatst, een optie kunnen zijn, nadat hun inefficiëntie werd besproken tijdens de recente Solar Quality Summit Europe.

Dit vond plaats terwijl de prijzen voor stroomafnameovereenkomsten (PPA's) daalden en de opvattingen over de rol van zonne-energie bij de bestrijding van klimaatverandering en energieonzekerheid steeds serieuzer werden, waarbij ook de wereldwijde uitbreiding ter sprake kwam…

Toenemende PV-uitbreiding

Gesprekken over de jaarlijkse uitbreiding van de wereldwijde PV-markt doen al maanden de ronde, nu uitzonderlijke groeirecords geldigheid geven aan het argument dat veel Europese landen hun uitbreidingsdoelstellingen voor het komende jaar kunnen (en moeten) verhogen.

Renusol omarmt deze spannende tijd en kijkt uit naar het leveren van deskundige installatie-oplossingen aan degenen die veilige en betrouwbare PV-systemen willen implementeren om het moeilijke energieklimaat te doorstaan.

Met 25 jaar ervaring beschikken we over een ruime keuze aan deskundige installatie-oplossingen, waarvan een enorm aantal een universeel ontwerp hebben voor maximale installatiemogelijkheden, zoals de nieuwe toevoeging aan ons VS+-systeem: de RH-haak voor platte daken.

Dit innovatieve product is extra flexibel door zijn kleinere, smallere afmetingen, met een verstelbare arm die kan worden ingesteld op 5 of 11 graden en een verstelbare hoogte die kan worden ingesteld op 25,6 mm, 31,9 mm of 38,2 mm, naast de geoptimaliseerde onderplaat.

Uit ons onderzoek blijkt dat deze oplossing het aantal benodigde dakhaken per project tot 41% vermindert, voor een eenvoudigere, gemakkelijkere en meer voordelige installatie van PV-systemen!

Ontdek vandaag nog op onze website de nieuwe RH-haak voor platte daken en het geavanceerde PV-installatie-aanbod dat daarbij hoort.

About Renusol Europe GmbH

Renusol Europe GmbH specialises in the manufacturing and sale of PV mounting systems for roof-integrated, rooftop and flat-roof installations. Since 2017, the Pari Group acquired the company and has continued the business of Renusol GmbH, which has been active on the solar market since 1997. Renusol Europe conducts its business in all the core markets of Europe as well as those in the Middle East and Africa from its headquarters in Cologne, Germany. True to the corporate philosophy simple, solid, service, Renusol is committed to simple, secure solutions and comprehensive services.

(Klik om te vergroten)

Contactpersoon voor de pers

Marko Balen, Product Management / Marketing

Renusol Europe GmbH
Marko Balen
Piccoloministraße 2
51063 Köln
Tel. +49 221 788707-57
Fax +49 221 788707-99
marko.balen@renusol.com
www.renusol.com

Ga terug