Betrouwbare montage-oplossingen voor residentiële PV-systemen :
Het gebruik van residentiële PV-systemen is de afgelopen tien jaar enorm toegenomen, nu de opwarming van de aarde wereldwijd meer aandacht krijgt en het gevoel van duurzaamheid overal...

Betrouwbare montage-oplossingen voor residentiële PV-systemen

Het gebruik van residentiële PV-systemen is de afgelopen tien jaar enorm toegenomen, nu de opwarming van de aarde wereldwijd meer aandacht krijgt en het gevoel van duurzaamheid overal doordringt tot de bevolking.

Maar nu de economieën in de hele wereld kraken onder de gevolgen van de aanhoudende wereldwijde conflicten, die recordpieken in de energieprijzen veroorzaken, waren er nog nooit zoveel huiseigenaren die voor zonne-energie kozen.

Om aan de stijgende vraag te voldoen, mensen te helpen ontsnappen aan onbetaalbare traditionele energiebronnen en de groei van de duurzame energiesector te bevorderen, hebben we gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve en betrouwbare PV-producten nodig die de eisen van residentiële toepassingen aankunnen.

Welke overwegingen zijn er bij de installatie van PV-systemen op daken van huizen en hoe helpt Renusol daarbij?

Montage van panelen op hellende daken

Het populairste daktype in Zuid-Afrika, en het standaard daktype voor woningen, is hellend.

Hellende daken zijn duurzaam, zijn bestand tegen zware weersomstandigheden en vormen in veel opzichten een ideale basis voor PV-systemen. Door hun grotere hoogte is het bijvoorbeeld minder waarschijnlijk dat potentiële belemmeringen voor zonlicht, zoals gebouwen en bomen, de opwekking van zonne-energie bemoeilijken, zodat huiseigenaren het meeste uit hun investering kunnen halen.

Maar alles wat op dit soort oppervlakken wordt geïnstalleerd, komt automatisch in dezelfde hoek te staan als het dak, in plaats van in de ideale instralingshoek voor zonnepanelen.

Technici hebben ook minder ruimte om mee te werken dan bij andere soorten PV-projecten, zoals systemen op de grond of installaties op commerciële schaal op grote, platte daken. Als je ruimte probeert te besparen door panelen te dicht bij elkaar te plaatsen, kan er schaduw ontstaan, wat een ander probleem is dat de stroomopwekking kan verstoren.

Om optimale blootstelling aan zonlicht te garanderen, moeten technici die werken met PV-systemen op schuine daken de juiste montage-oplossingen gebruiken om de panelen in de juiste hoek te plaatsen en ervoor zorgen dat deze oplossingen compact genoeg zijn om alles uit de beperkte ruimte te halen. Dit is waar Renusol om de hoek komt kijken...

Deskundige montageproducten

Renusol levert enkele van de meest vertrouwde montage-oplossingen ter wereld in het VS+-assortiment, allemaal speciaal ontworpen voor de meest uiteenlopende toepassingen voor schuine daken.

Dit assortiment omvat twee montagerails van verschillende afmetingen, zodat technici voor elk project het meest geschikte onderdeel kunnen kiezen, en extra duurzame, vaste voorgemonteerde roestvrijstalen stokschroeven en gegalvaniseerde stalen dakhaken voor maximale betrouwbaarheid en installatiegemak.

In het VS+-assortiment is ook de RS1-dakklem opgenomen, ontworpen voor midden- en eindklemmen op alle framemodules met hoogten van 30 mm tot 50 mm. Deze klemmen zijn universeel, waardoor ze op elke installatie kunnen worden gebruikt, met als resultaat een eenvoudige, ruimtebesparende installatie.

Maar de echte ster van de show is onze nieuwste universele montage-oplossing: de RH Flat-dakhaak.

Deze haak heeft een geoptimaliseerde onderplaat van slechts 23,5 mm hoog en 58 mm breed, waardoor het systeem naadloos past op oppervlakken met beperkte ruimte. Dankzij de verstelbare arm, die gemakkelijk kan worden ingesteld op 5 of 11 graden en 25,6 mm, 31,9 mm of 38,2 mm hoog is, kunnen technici de panelen in de door hen gekozen hoek plaatsen en zijn er minder afstandhouders nodig, perfect voor schuine daken.

Bovendien minimaliseert de RH Flat het aantal dakpannen dat tijdens de montage moet worden doorgesneden, waardoor de stabiliteit van het dakoppervlak wordt beschermd, en vermindert deze het aantal dakhaken dat per project nodig is met wel 41%.

Renusol heeft meer dan 25 jaar ervaring in de PV-branche, ervaring die de basis vormt voor onze uitzonderlijke montage-oplossingen voor schuine daken. Ontdek deze producten vandaag nog!

About Renusol Europe GmbH

Renusol Europe GmbH specialises in the manufacturing and sale of PV mounting systems for roof-integrated, rooftop and flat-roof installations. Since 2017, the Pari Group acquired the company and has continued the business of Renusol GmbH, which has been active on the solar market since 1997. Renusol Europe conducts its business in all the core markets of Europe as well as those in the Middle East and Africa from its headquarters in Cologne, Germany. True to the corporate philosophy simple, solid, service, Renusol is committed to simple, secure solutions and comprehensive services.

(Klik om te vergroten)

Contactpersoon voor de pers

Marko Balen, Product Management / Marketing

Renusol Europe GmbH
Marko Balen
Piccoloministraße 2
51063 Köln
Tel. +49 221 788707-57
Fax +49 221 788707-99
marko.balen@renusol.com
www.renusol.com

Ga terug